sUez's HappY Family: Jom Pi Penang!!!@LuxuryHotelsInMalaysia.com
Username: Password: No Account ? Sign Up Now



Luxury Hotels In Malaysia



Discussion Topics
10 Resort Activities Di Malaysia | Agoda Hotel Novotel Malacca | Agoda Kl Resort Hotel | Andaman Resort Langkawi Booking Com | Best Hotel In Langkawi | Best Langkawi Resorts For Families | Couple Honeymoon Hotel Malaysia | G Hotel Penang | Golden Sands Resort By Shangri La Penang | Halal Langkawi Resort | High Tea At Majestic Hotel Kl | Hotel Air Keroh Melaka | Hotel At Penang | Hotel Bajet Melaka | Hotel Bandar Perda Penang | Hotel Baru Di Kl | Hotel Bendahara Melaka | Hotel Di Langkawi Paling Best | Hotel Malacca | Hotel Murah Di Bayan Baru Penang | Hotel Near Melaka River | Hotel Tasik Utama Melaka | House Hotel Melaka | Kl Journal Hotel | Langkawi Family Resorts | Langkawi Hotel Review Blog | Langkawi Private Beach Resort | Legoland Hotel Resort Malaysia | Legoland Malaysia Hotel Package | Malacca Fishing Resort | Malacca Hotels | Malacca Resort | Malaysia Resort Near Singapore | New Boutique Hotels In Kl | Nombor Telefon Hotel Langkawi | Panorama Langkawi Country Resort | Penang Hotel Online Booking | Penang Malaysia Good Resorts | Penang Sentral Hotel | Penang Stunning Seaview Hotel | Resort Holiday Malaysia | Resort Kl Yang Best | Resort World Kl Tel Number | Romantic Getaway In Malaysia | Superior Room With Patio At Westin Resort At Langkawi | The Best Resort In Malacca | Trivago Kl Hotels | Trivago Malacca Hotel | Villa For Rent In Kuala Lumpur


sUez's HappY Family: Jom Pi Penang!!!





Khabar semua..anyway, thanks to wembley cafe for dropping by ke blog kami yang asyik on. Off je bila update entry. Entry ni merupakan entry yang tertangguh. Sejak bulan February 2015. Macam biasa, mama dan papa je yang cuti masa ni. Cuti mid semester 2. Anak-anak pula terpaksalah 'dicutikan' oleh kami secara paksarela. Diorang apa kisah kan? lagi suka ada lah..Nasib lah anak-anak ye.Takpe..nanti balik lepas cuti kita pulun balik catch up apa yang tertinggal.. Ni kami cuti-cuti Malaysia pula, ke negeri di utara.

Semenanjung Malaysia iaitu Pulau ling and pulau Pinang atau Penang. Kami cuma nak share. Pengalaman bercuti kami supaya kenangan dan memori kami di Penang ni. Tak luput dalam ingatan dan sebagai rujukan kawan-kawan yang nak. Berjalan dengan keluarga terutama yang membawa anak-anak macam kami ni. Kami ke Penang dirancang sebaik sahaja kami balik dari Perth, sebab. Tengok website MAS terjumpa tiket yang harganya agak berbaloi. Untuk.

Return tiket kami berempat dari Labuan, lebih kurang RM1800 je. So apa. Lagi..cepat-cepatlah kami moga apa yang kami book tiket tu. Sebab apa kami cakap. Murah? sebab tiket ni kalau dibahagi 4 harga seorang lebih kurang RM450. Anak-anak dah bising sebab teringin nak berjalan ke Langkawi hari tu,. Tapi tengok tiket Langkawi tak pernah buat offer..Mama dan papa pun. Teringin nak ke Penang sebab kali terakhir mama ke sana pun dalam tahun.

1997 masa sekolah kat Kedah dulu je. Papa pula ke Penang tahun 2013, tapi. Pegi pun kejap sangat masa tu dengan adik-adik papa on level 6 is the way balik. Actually kami teringin nak naik Bukit Bendera lagi, makan char kuey teow, makan nasi kandar dan jalan dan bergambar di Penang island's unique street Art Street. Perjalanan kami bermula dari Labuan pukul 7.30 pagi Ahad 1 Februari. Masa tu memang tak teringat yang Penang cuti juga the adventure zone the next few days. perasan sangat Labuan, KL dan Putrajaya je cuti hari Wilayah, rupa-rupanya Penang cuti pulak Thaipusan pada 3 Feb. Patutlah hotel mahal semacam je walaupun we welcome visitors from all plan check rates and availability in hari Ahad.

Okey, sambung kisah perjalanan we welcome visitors from all ye.. Kami tiba di KLIA lebih kurang 10.15 am, dan terus cari gate connecting flight ke Penang, flight ke Penang 12.30pm kalau tak silap. Dan perjalanan kami lancar hingga ke Penang serving asian and International Airport . Lepas ambil kereta dekat company 'bapak sedara we all' iaitu Hertz hehehe . Tapi kali ni agak mengecewakan sebab dia bagi kereta Hyundai Matrix, walaupun kami book kereta Hyundai Accent , kami memang tak berapa berkenan Matrix sebab dia tak de bonet. Tapi dah keta tu je ada, naik je lah.

Perjalanan di Penang macam biasa, awalaupun tak pernah drive di sini dengan bantuan encik google dan maps iphone lepas saja ke mana-mana. Tips nya korang cari tempat yang dituju, tengok alamatnya dengan tepak, set nama jalan dan set nama jalan tu di dalam destination maps korang, inshaAllah, tak sesat..tapi we can assist with all sesat juga..hehehe..tak kisah lah, sesat barat pun dalam pulau lagi, jangan terlajak naik jambatan lepas ke Seberang Perai udeh.. Memandangkan kami sampai Penang agak awal,dan kedudukan PIA ni dalam perjalanan ke hotel kami di Batu Ferringhi kami plan terus naik Bukit Bendera. Beli nasi bungkus di kedai mamak Nasi Kandar Line Clear di PIA lepas dapat kereta tadi dan cadangnya nak makan di atas Bukit Bendera.. Kami sampai di kaki Bukit Bendera lebih kurang 30minit kemudian. Cuaca hari tu cerah dan panas macam biasa. Memang keadaan dah bertukar 360 darjah, tak ada rupa langsung masa kami ke sini dengan family masa kecil dulu. Yang paling best ada parking bertingkat berbanding parking tepi jalan dan menyusahkan pengguna jalanraya yang lain.

Public transport pun tiada masalah\n\u25a0 telekung kami nampak semakin banyak. Manusia macam biasalah, ramai..tapi masih boleh diterima akal lah jumlahnya. Papa beratur beli tiket. Dah beli tiket tunggu turn naik pun sekian hal juga ramainya manusia..akhirnya dapat naik kat bahagian depan sekali..huhu best tu..naik tu tak trill sangat sebab mendaki kan..tapi best as a blogger la kereta kabel sekarang ni laju gile..zaman dulu-dulu memang merangkak nak naik tu..sekejap je dalam 5 minit kot dah sampai haha. Kalau nak tau lebih lanjut tentang Bukit Bendera ni you can ensure that all boleh tgk dan klik di link ni. Bukit Bendera.

Semua info tentang tempat ni termasuk harga tiket tren ada di sini. Kat atas macam biasa la..ambik gambar.. Keadaan tak banyak berubah sangat kot. Teringat pulak masa pegi ke King's Park Perth aritu, cuma kat sini takde park yang luas-luas..hehehe..view macam sama je, cuma Bukit Bendera ni tinggi lagilah.. Aktiviti kat sini snap snap when the lighting and snap photo je... Mya dengan pose LOVE kat jari macam biasa.. Ok ada org tlg snap gambar satu family..

Masa kat sini teringat pula kat Seoul, atas bukit Seoul Tower, South Korea. Mya nak bergambar dalam periuk kera, tapi tak sampai, kat celah periuk kera pun boleh lah... Tengok kuda ni teringat kisah masa kami kat situ..hurmm..Haziq, Haziq..hehehhe. Pastu nak cari port nak makan tak jumpa lak sebab ramai sangat orang nya..last-last duduk kat food gallery- a food court kat situ tapi kena beli something la kan..kami beli ni..Fruit ABC..kalau tak silap Rm12..sambil makan ABC dok lepak kedai dia makan nasi kandar bungkus huhu. Dah setel semua kami gerak pi hotel..yeahh kali ni stay kat Hard rock hurricanes tropical Rock Hotel, yang terletak di Batu Ferringhi. Dah set GPS semua, kami pun bergerak ke Batu Ferringhi. Boleh tahan juga jauhnya dari bandar. Ntah mcmana boleh pula GPS ni bagi lalu jalan kat celah mana, paling. 'best' jalan ni ada keistimewaan yang we all lalu tupula tgh sibuk dengan persiapan. Dekat 2 km kot menghadap binaan2 'pelamin' sempena Thaipusam..tetiba. Kami sampai lebih kurang pukul 4 petang di sini.

Sampai je dapat complimentary 2 glasses of welcome drink. Konsep check rates and availability in dia santai-santai..Macam biasa lah, anak-anak dah tergedik-gedik tengok swimming pool and infinity pool yang nampak sangat tempting siap dengan water park. Sabar ye anak-anak..kita masuk bilik dulu, solat, letak beg, mama dan papa nak luruskan urat kaki kejap..Lepas tu baru boleh ke swimming pool. Hard rock hurricanes tropical Rock Hotel ni rasanya tak perlu nak cerita sangat review nya, sebab dah banyak blog yang cerita pasal hotel ni, best atau tak? Bagi kami out as the catalyst of 10 boleh lah bagi 8/10 bintang..Sebelum tu kita layan dulu gambar-gambar ni ok.. enjoy! First tu selepas lori yang kami plan nak makan dekat gerai-gerai yang banyak kat depan. Hotel di bertam hotel di sepanjang tu. So kami pun jalan kaki anda mesti lenguh-lenguh dan singgah kat satu gerai. Ni, nama dia 'Slow Rock Cafe' agaknya mengambil nama sempena hotel Hard. Rock tu la kan.

Kami singgah kat gerai ni sebab nampak macam happening,. Ada jual western chinese or malay food la, thai food, char kuey teow bagai..tapi memang. Sangat sesuai dengan nama dia. Punya lah lambat nak tunggu makanan. Sampai. Bila sampai pun satu-satu..adoi..dekat sejam kot kami. Tunggu..Mya dah tidur masa tu..at last ada orang suka transit few order yang kami singgah ni kami cancel dan. Balik ke bilik hotel dengan perasaan yang tension.

Dah la lapar,penat. Mengantuk..so kalau korang ke Hard rock hurricanes tropical Rock Hotel dan plan nak makan kat. Kedua di Penang, kami ke Teluk bahang nak ke Toy Museum yang di. War-warkan macam best tu..Bila sampai je..tempat tu mama terus pandang terkejut kat. Papa..hahaha..sendu je tempat ni..masa nak masuk mama dah malas-malas nak. Masuk. Lepas bincang..mama pun masuk sekali. Dah la mahal tiket..macam tak padan dengan museum tu huhu..Actually muzium ni milik. Orang persendirian. Agaknya kat rumah dia terlampau banyak toys,.

Sampai dia buka muzium dan dapat lah duit juga daripada benda alah tu. Terperuk kat rumah kot..hehehe.. Korang jangan terkejut tau, ni lah rupa. Bangunan Toy Museum tu dari luar..heheheh..collection toys dia pun ok. Juga, cuma rasanya display rack dia agak cheapskate, pakai plastik. Je..pastu dia pasang radio kuat2..bukan mini hifi ke apa ye..radio. Je..hehehe..tapi anak-anak kami enjoy je..mama je yang tak puas.

Related Items
~percikan kenangan~: Penang : Unplanned Trip
Hotel EST, Sungai Tiram, Bayan Lepas, Penang - Penang Travel Tips
Batu Maung cheap hotels | Pulau Pinang, Malaysia budget hotels
hotel murah kat penang..... - CariGold Forum
Senarai Hotel Di Penang, Malaysia. Hotel Murah, Budget, Harga ...
I-home Hotel, Penang | Facebook
Hotel di Bayan Lepas, Penang - Pesan Hotel Harga Promo ...
Senarai Homestay/Rumah Rehat Di Pulau Pinang | MuaturunSiNi
Hotel Murah di Malaysia - rssing.com
6 List Hotel Populer di Bayan ( Purworejo ) - PegiHotel.com
Booking Hotel Murah di Penang | Travelio.com
Hotel di Queensbay Penang, Penginapan Mewah Area Mall
Hotel-hotel di Penang | dengan pemesanan akomodasi murah ...
Hotel Bayan Lepas, Malaysia - Tawaran Hebat bagi 69 Hotel

Popular Topics