The Majestic Hotel Kuala Lumpur one night stay & Afternoon Tea ...@LuxuryHotelsInMalaysia.com
Username: Password: No Account ? Sign Up Now



Luxury Hotels In Malaysia



Discussion Topics
10 Resort Activities Di Malaysia | Agoda Hotel Novotel Malacca | Agoda Kl Resort Hotel | Andaman Resort Langkawi Booking Com | Best Hotel In Langkawi | Best Langkawi Resorts For Families | Couple Honeymoon Hotel Malaysia | G Hotel Penang | Golden Sands Resort By Shangri La Penang | Halal Langkawi Resort | High Tea At Majestic Hotel Kl | Hotel Air Keroh Melaka | Hotel At Penang | Hotel Bajet Melaka | Hotel Bandar Perda Penang | Hotel Baru Di Kl | Hotel Bendahara Melaka | Hotel Di Langkawi Paling Best | Hotel Malacca | Hotel Murah Di Bayan Baru Penang | Hotel Near Melaka River | Hotel Tasik Utama Melaka | House Hotel Melaka | Kl Journal Hotel | Langkawi Family Resorts | Langkawi Hotel Review Blog | Langkawi Private Beach Resort | Legoland Hotel Resort Malaysia | Legoland Malaysia Hotel Package | Malacca Fishing Resort | Malacca Hotels | Malacca Resort | Malaysia Resort Near Singapore | New Boutique Hotels In Kl | Nombor Telefon Hotel Langkawi | Panorama Langkawi Country Resort | Penang Hotel Online Booking | Penang Malaysia Good Resorts | Penang Sentral Hotel | Penang Stunning Seaview Hotel | Resort Holiday Malaysia | Resort Kl Yang Best | Resort World Kl Tel Number | Romantic Getaway In Malaysia | Superior Room With Patio At Westin Resort At Langkawi | The Best Resort In Malacca | Trivago Kl Hotels | Trivago Malacca Hotel | Villa For Rent In Kuala Lumpur


The Majestic Hotel Kuala Lumpur one night stay & Afternoon Tea ...





Mungkin esok: [REVIEW]: The tea lounge the Majestic Hotel Kuala lumpurswiss-garden hotel kuala Lumpur one night awards to this stay & Afternoon tea by a Tea yang awesome. [REVIEW]: The drawing room the Majestic Hotel Kuala lumpur in kuala Lumpur one night for two nights stay & Afternoon tea and high Tea yang awesome. Amboih panjang kemain tajuknye ye. Sebab da janji nak story. Meh aku cerita sikit.. Weekend a romantic getaway katanya kan. Maaf lah sesiapa makan hati aku bergetaway bagai di Kuala Lumpur. Dulu dulu memang tak pernah rasa.

Sekarang, Alhamdulillah, rezeki anak anak orang kata. Mommy pun tumpang dapat bergetaway di lingkungan rm100 ada hotel begini. Terima kasih suami bertungkus lumus kerja, naik turun tangki minyak, meeting dari pagi ke malam, ke sana ke sini, penat kerja setiap hari demi untuk meng-happy-kan kami anak beranak. Semoga dibalas kebaikanmu. Ameen. Berbalik cerita weekend getaway! Sejujurnya aku yang pilih TheMajestic Hotel kuala lumpur is Kuala Lumpur ni. Nasib baik bab bab memilih hotel ni, aku dan suami ngam sekepala. Kami suka hotel yang unik sikit.

Kalau tak butik hotel, mungkin ada playground atau kid's room, atau tidak pun hotel jenis apartment. Kurang gemar sikit dengan hotel yang nama gah dan famous tapi biliknya biasa biasa aja. Ok, yang ini, sebab nya bath and soothing soaking tub nya macam best sangat. Hehehe. Dan paling UTAMA, aku teringin dah lama sangat jarang lah resort2 nak ber-afternoon-tea di lingkungan rm100 ada hotel ni. Baca banyak review, hi-tea di Majestic ni, katanya best dan best.

Pada sesiapa yang suka minum tea ala ala feeling mat saleh gitu kan, memang BEST uols. Sejujurnya lagi memang suami layankan je isteri ni nak minum teh mahal kat hotel. Kalau ikutkan dia lagi suka minum teh-O-ais kurang manis kat D'Naina, atau Hakim atau Ali Maju, atau sewaktu dengannya. Tapi sebab kan isterinya kemaruk nak feeling macam orang ada-ada kan... Layankan je! Pasni kalau nak minum lagi macam gini, pegi sendiri lah Mommy ye! Hihi.. Kalau sesapa yang rajin jenguk dan baca blog aku ni, macam biasa ye.

Aku akan book direct with our hotel dari website ini :Agoda.com. Sebab utama book kat sini, sebab boleh kumpul point. Kumpul banyak banyak point, nanti boleh redeem point, pastu dapat duduk hotel mana ko suka tanpa bayar. Ye, PERCUMA. *** #dutaagodatakberbayar ***. Sebabkan weekend gateaway, jadi kami we prefer to stay satu malam saja. The finest service the best part kalau stay di 5 star hotel, layanan always mesti tip top. Kalau tak tip top, memang masak la kena complaint berjela kat Facebook. Lobby, memang class. Bersepah bunga orkid.

Aku memang suka sangat dengan orkid, so da dapat 5 bintang di situ. Bilik luas. Katil mabeles, tido 5 minit rasa 5 jam. Bilik air jangan cerita. Kalaulah aku kaya satu hari nanti tengok air dia memang nak bilik air sebijik macam tu kat umah nanti. Kehkehkeh.. Baik, dipersilakan layan gambars yang ada.

Masuk lobby travels across the hotel terus nampak ni. IN LOVE! Anak anak dan Mommy yang happy bila nampak white orchid. Dua botol kecik kacang tu harga RM28/botol. Takyah ok. Sorok cepat cepat dalam lemari. Kang Nopal bukak, tak pasal kena bayar. Da dapat bergedumbek atas katil besar dan empuk gila, habis siap check in awalsekali boleh apa yang ada dalam setiap laci bilik Deluxe king room deluxe King ni, pukul 3.30 petang kami siap siap turun untuk Afternoon tea and high Tea di The selection for the Tea Lounge tapi sebab full house, so kami duduk minum diColonial Cafe. Petang tu kebetulan ada private event dalam keta masa on the famous The atmosphere in the Orchid Conservatory, aku dok tengok dari luar saja.

Sukaaaa amat sebab penuh satu ruang tu dengan orchids!! Yang enjoy minum afternoon tea @ the tea tu, of coz Annya and Mommy dia. Abahnya kejap kejap kang hilang, Nopal makan sandwich je. Yang paling besar nama lain aku la dok habiskan. Kenyang okeh. Oh ya, tak semestinya kena minum air teh panas aja di sini. Boleh order fresh juice. Untuk anak anak, aku order orange juice. Pemandangan luar The busy junction where Orchid Conversatory.

One of the best fine day, I wish. Malam, kami dinner di dekat church of The 39 Restaurant, PNB Darby Park. Ada makan makan dengan family mertua sempena meraikan adik beradik berjaya dalam kerjaya. Alhamdulillah, kami dapat tumpang makan sedap. Menu makanan melayu. Kalau nak nampak cantik dengan pemandangan bangunan pencakar langit di sekitar Kuala Lumpur, nampak KL Tower, nampak KLCC, boleh makan di bahagian luar. Tapi sebab gerimis sikit masa tu, jadi kami makan dalam restoran aja. Breakfast di Contango Cafe. Thumbs up! 5 bintang juga. Konsep dapur, open kitchen.

Jadi para chef masak depan mata kita. Goreng sunny side while you tone up egg boleh nampak. Tebar roti canai boleh nampak. Kukus dim sum boleh nampak. Balut sushi boleh tengok. Bancuh kuih apom lenggang dapat tengok. Bungkus nasi lemak pun boleh nampak. So, no worries.

Kebersihan terjamin ya.. For singapore's babies and kids pun banyak pilihan. Untuk mak pak boleh request tea ice lemon tea or coffee. Untuk kids boleh request hot chocolate or meat loverbaked salmon fresh milk. Nak apa, semua ada. SUKA! Kalau duk hotel dengan anak anak kesayangan kami nih, sesi berendam dalam swimming pool & wading pool acara wajib kena ada dalam itinerary. Sebab petang ada private event jadinya kami repeat berendam dalam pool, lepas makan breakfast. Asalkan kamu dua orang happy anak anak. Mommy dengan Abah dah cukup happy dah. Panas terik pun layankan aja.

Okaylah. Panjang juga ya review kali ni. Kesimpulannya, aku suka hotel ni. Best. Sangat. Kalau korang nak duduk hotel ni, silakan.

Siapa pernah duk sini, meh la komen di blog ni. Boleh sharing caring. Dan, jangan lupa cuba afternoon tea @ the tea di sini juga ya. Cuti CNY ini kami bercuti di Indonesia pula. Kalau ada masa lebih, aku story mori di sini. Till then, bye! Assalamualaikum.

.

Related Items
The Beauty Junkie - ranechin.com: 3 Best High Tea in Kuala Lumpur ...
Alora Hotel Penang Events and Concerts in Bayan Lepas - Alora ...
Bayan Lepas – Travel guide at Wikivoyage
OK Hotel Bayan Lepas, Penang Island - Compare Deals
Eastin Hotel Penang (Bayan Lepas) - Was sagen andere ...
Olive Tree Hotel (Penang, Malaysia) | Expedia
gym room - Picture of Eastin Hotel Penang, Bayan Lepas - TripAdvisor
High Tea in the Orchid Conservatory at The Majestic Hotel KL ...
Dining & Restaurants at The Majestic Hotel Kuala Lumpur : The ...
Hotel Insider: The Majestic Hotel, Kuala Lumpur | The National
Hubby's 32nd Birthday Weekend Getaway at The Majestic, KL
Afternoon Tea at the Orchid Conservatory, Majestic Hotel KL
Listopedia: Afternoon Tea around the World | Expedia.com.au
Hotel of the week: Hotel Majestic, Kuala Lumpur | Executive Living ...

Popular Topics