Selangor Hotel: RHR Hospitality | Contact Us@LuxuryHotelsInMalaysia.com
Username: Password: No Account ? Sign Up Now



Luxury Hotels In Malaysia



Discussion Topics
10 Resort Activities Di Malaysia | Agoda Hotel Novotel Malacca | Agoda Kl Resort Hotel | Andaman Resort Langkawi Booking Com | Best Hotel In Langkawi | Best Langkawi Resorts For Families | Couple Honeymoon Hotel Malaysia | G Hotel Penang | Golden Sands Resort By Shangri La Penang | Halal Langkawi Resort | High Tea At Majestic Hotel Kl | Hotel Air Keroh Melaka | Hotel At Penang | Hotel Bajet Melaka | Hotel Bandar Perda Penang | Hotel Baru Di Kl | Hotel Bendahara Melaka | Hotel Di Langkawi Paling Best | Hotel Malacca | Hotel Murah Di Bayan Baru Penang | Hotel Near Melaka River | Hotel Tasik Utama Melaka | House Hotel Melaka | Kl Journal Hotel | Langkawi Family Resorts | Langkawi Hotel Review Blog | Langkawi Private Beach Resort | Legoland Hotel Resort Malaysia | Legoland Malaysia Hotel Package | Malacca Fishing Resort | Malacca Hotels | Malacca Resort | Malaysia Resort Near Singapore | New Boutique Hotels In Kl | Nombor Telefon Hotel Langkawi | Panorama Langkawi Country Resort | Penang Hotel Online Booking | Penang Malaysia Good Resorts | Penang Sentral Hotel | Penang Stunning Seaview Hotel | Resort Holiday Malaysia | Resort Kl Yang Best | Resort World Kl Tel Number | Romantic Getaway In Malaysia | Superior Room With Patio At Westin Resort At Langkawi | The Best Resort In Malacca | Trivago Kl Hotels | Trivago Malacca Hotel | Villa For Rent In Kuala Lumpur


Selangor Hotel: RHR Hospitality | Contact Us





Sebenarnya dah banyak kali saya bercuti di Melaka dan tak pernah lagi saya menginap di the explorer di hotel seperti The Kahaani. The Kahaani ni sebenarnya bukanlah hotel biasa tetapi ianya lebih berkonsepkan villa mewah yang mempunyai 6 bilik sahaja. Saya dimaklumkan, dahulu The Kahaani ini merupakan penginapan VVIP namun setelah ianya diambil alih oleh syarikat swasta ianya mula dibuka kepada orang awam. Saya ucapkan terima kasih kepada Majalah Libur kerana memberi peluang kepada saya untuk bermalam secara mewah di dekat church of The Kahanni. Jom ikut saya bersiar-siar di dalam hotel ini. Rekaan dalaman The Kahanni ni memang nampak klasik namun semuanya nampak sangat mahal dan bertaraf tinggi. Menjejakkan kaki di lobby bar to keep The Kahaani sudah membuatkan saya rasa seolah-olah sedang berada di rumah seorang menteri. Ruang lobbynya sungguh luas dan cantik. Ianya dihiasi dengan pelbagai hiasan mewah seperti tembikar klasik dan hiasan haiwan yang telah diawetkan. Hampir tak percaya villa yang sebenar ini hanya ada 6 buah bilik sahaja. Setiap biliknya adalah berbeza dari segi saiz dan rekaan dalamannya.

Bilik saya diberi nama Angklung Suite. Untuk naik ke tingkat atas, saya harus menaiki tangga ala-ala kolonial British yang sungguh cantik. Tangga ni mengingatkan saya dengan babak-babak di dalam filem barat yang mempunyai aksi tarian di ballroom. Pada kebiasaannya, heroin akan turun melalui tangga ini dengan berpakaian cantik. Sebelum sampai ke bilik Angklung Suite, terdapat satu ruang besar di hadapan bilik saya yang bersaiz sebesar sebuah rumah teres 3 bilik tidur. Rupanya kawasan ini merupakan sebahagian dari bilik Angklung Suite. Bila saya masuk ke dalam bilik, alangkah terkejutnya saya lihat bilik yang membuatkan the kahaani begitu besar. Sebuah katil bersaiz king betul-betul diletakkan di tengah-tengah bilik disamping beberapa perabot klasik yang sangat cantik menghiasi bilik tersebut.

Rekaannya dalamannya sungguh cantik dan terus membuatkan saya terasa seperti orang kaya. Zarith pun sangat excited dan happy sebab dalam bilik ni turut disediakan TV Plasma berserta decoder Astro sendiri. Habislah dia tengok GoShop je sampai malam. Di dalam bilik tersebut juga, terdapat sebuah rumah teres 3 bilik air dan sebuah rumah teres 3 bilik jacuzzi. Sebelum sampai ke bilik jacuzzi, terdapat satu lagi ruang untuk bersolek dan bersiap. Secara keseluruhannya ruang di dalam bilik ni sangat luas dan besar. Rasa macam nak bawak keluarga pun boleh lagi. Selain dari kemewahan bilik-bilik di dekat church of The Kahaani, apa yang membuatkan The Kahaani begitu mewah adalah dengan perkhidmatan Butler peribadi. Ya, di sini terdapat seorang Butler peribadi yang akan melayan semua tetamu termasuklah dengan menyediakan sarapan pagi. Di sini tiada sarapan ala buffet seperti hotel yang lain.

Menu with a few western style merupakan menu utama sarapan pagi di sini. Orange juice and sky juice atau English Tea, kita yang tetapkan. Menginap di the explorer di The Kahaani memang salah satu pengalaman baru saya. The Kahaani memang sesuai bagi mereka yang inginkan privasi dan lari dari kesibukan bandar. Kos untuk menginap semalaman di sini adalah di dalam lingkungan RM700-Rm1000.

Related Items
تعليقات حول فندق Hotel Tasik Utama - Ayer Keroh , ماليزيا ...
Homestay Melaka D'Tasik
Azza Homestay - Ibilik.my
Hotel Tasik Utama (Ayer Keroh, Малайзия) - Отзывы - TripAdvisor
Homestay Di Taman Tasik Utama Ayer Keroh Melaka
Hotel Tasik Utama (Ayer Keroh, Malesia): Prezzi e ... - TripAdvisor
Hotel Tasik Utama (Ayer Keroh) - Komentari - TripAdvisor
Melaka - Hotel Resort Homestay - Majalah.com
Homestay de'MITC Ayer Keroh Melaka | Best 1 Malaysia Homestay
Hotels Ds Hotel Buluh Kasap Negeri Johor Malaysia Asia
10 Best Family Resorts in Phuket - Most popular kid friendly Resorts ...
Best Price on Best Star Resort in Langkawi + Reviews - Agoda.com
Best winter sun family holidays with young kids | Take The Family
The Ultimate Guide - 15 Things To Do In Langkawi Malaysia ...

Popular Topics