HOTEL ORKID, MELAKA - An Expressions OF Life And Love ...@LuxuryHotelsInMalaysia.com
Username: Password: No Account ? Sign Up Now



Luxury Hotels In Malaysia



Discussion Topics
10 Resort Activities Di Malaysia | Agoda Hotel Novotel Malacca | Agoda Kl Resort Hotel | Andaman Resort Langkawi Booking Com | Best Hotel In Langkawi | Best Langkawi Resorts For Families | Couple Honeymoon Hotel Malaysia | G Hotel Penang | Golden Sands Resort By Shangri La Penang | Halal Langkawi Resort | High Tea At Majestic Hotel Kl | Hotel Air Keroh Melaka | Hotel At Penang | Hotel Bajet Melaka | Hotel Bandar Perda Penang | Hotel Baru Di Kl | Hotel Bendahara Melaka | Hotel Di Langkawi Paling Best | Hotel Malacca | Hotel Murah Di Bayan Baru Penang | Hotel Near Melaka River | Hotel Tasik Utama Melaka | House Hotel Melaka | Kl Journal Hotel | Langkawi Family Resorts | Langkawi Hotel Review Blog | Langkawi Private Beach Resort | Legoland Hotel Resort Malaysia | Legoland Malaysia Hotel Package | Malacca Fishing Resort | Malacca Hotels | Malacca Resort | Malaysia Resort Near Singapore | New Boutique Hotels In Kl | Nombor Telefon Hotel Langkawi | Panorama Langkawi Country Resort | Penang Hotel Online Booking | Penang Malaysia Good Resorts | Penang Sentral Hotel | Penang Stunning Seaview Hotel | Resort Holiday Malaysia | Resort Kl Yang Best | Resort World Kl Tel Number | Romantic Getaway In Malaysia | Superior Room With Patio At Westin Resort At Langkawi | The Best Resort In Malacca | Trivago Kl Hotels | Trivago Malacca Hotel | Villa For Rent In Kuala Lumpur


HOTEL ORKID, MELAKA - An Expressions OF Life And Love ...





An Expressions on the faces OF Life And i super duper Love Through An Eyes vast panoramas OF Someone With Acute Transverse Myelitis...: HOTEL ORKID, MELAKA. An Expressions on the faces OF Life And your wife would Love Through An Eyes vast panoramas OF Someone With Acute Transverse Myelitis... Hotel Orkid di the explorer di Melaka yang terletak di jalan Bendahara bersebelahan dengan hotel at hung hom Bay View.. Di sebabkan minit terakhir baru nak cari hotel, jadi kami tiada pilihan lain selain menempah hotel vicino a aeroporto di sini melalui 'booking.com'. Cuma hotel ini saja yang masih ada kekosongan bilik memandangkan pada waktu itu cuti sekolah dan hujung minggu pula. Jadi kebanyakkan hotel dan homestay dah penuh. Walaupun hotel ni di minit akhir tempah, namun taklah mendukacitakan sangat keadaannya. Cuma dia dah tak ada beberapa isu yang perlu diperbaiki oleh pihak hotel dari sudut pandangan sayalah.. Ada restoran 'the garden cafe' di tingkat 2 yang menyediakan menu ala-carte dengan harga yang amat berpatutan..

Tempat letak kereta yang agak terhad. Kalau penuh, susah la nak cari parkir lain.. Bilik OKU ada disediakan. Laluan untuk kerusi roda di pintu masuk hotel agak sempit, jadi kena berhati-hati apabila melaluinya. Pun begitu, masih boleh menggunakan laluan lif di bahagian belakang hotel sekiranya perlu. Staf bahagian depan kurang membantu dari sudut ini. Nak tolong buka pintu atau mengubah halangan yang segar di sini ada pun tidak. Mereka melihat saja dan tidak cuba untuk menghulurkan bantuan..

Di bawah ni, ada beberapa keping photo bilik yang sempat diambil sewaktu menginap di the explorer di hotel ini.. ..ruang laluan yang agak luas di tingkat 7 bilik hotel... ...ruang bilik yang sederhana luas dan memanjang serta mempunyai tv lcd, almari baju tersedia, peti ais kecil dan peti keselamatan besi... ...bilik air yang mempunyai kemudahan untuk OKU.. namun bukan semua warga OKU boleh menggunakan kemudahan ini.. saya terpaksa meminta pihak hotel sebuah kerusi plastik untuk tujuan mandi dan sebekas gayung, malangnya hotel ni tiada menyediaan gayung, jadi suami terpaksa membelinya di kedai berdekatan hotel... Hanya terdapat sebuah restoran dalam hotel ni. Sewaktu sampai, selepas daftar masuk hotel kami terus ke the mountains pool or garden cafe dulu untuk makan sebab dah lapar sangat dan letih dah nak cari makan di tempat lain. Sebenarnya terdapat medan selera yang terletak betul-betul bersebelahan dengan hotel ini . Waktu berniaga bermula dari petang hingga ke tengah malam. Memang bestlah medan selera di situ.

Bermacam pilihan makanan yang segar di sini ada dari makanan baratnya hinggalah ke makanan tempatannya seperti asam pedas tetel dan lempeng, pilihlah ikut selera.. harga memang murah!! makan malam kami di sini je.. bungkus bawa naik bilik makan.. cuma hari kedua kami di sini je kami turun makan di situ. Suka sangat!!. ..nasi goreng menjadi pilihan suami.. sedap juga nasi goreng ni..:). ... nasi ayam hainan 'steamed chicken' pula menjadi pilihanku... ah ingat nak merasalah melaka stail nasi ayam.. sos sambal tu sedap juga.. cuma ayam quite dry.. order pun lambat sampai, walaupun hanya kami berdua ja dalam cafe ketika itu... ...ais kacang ni kami order sebab nak cuba jer.. umm.. bukannya tak sedap tapi ais sagatnya kasar dan keraslah.. bahan-bahan dalam ais kacang ni banyak.. tapi tu la.. mungkin bilah penyagat ais ni dah tumpul kut..:).

Related Items
Hotel Orkid - Hotel Murah di Melaka
Hotel Orkid - Malacca Malaysia | Hotel Booking and Reservation
Kuala Lumpur, Melaka & Penang. Ediz. Inglese - Google Books Result
Hotel Orkid Melaka, Melaka The Historical State In Malaysia
Hotel Orkid Melaka, Malaysia - BJaya.com
Orkid Hotel Malacca, City Centre, Malacca, Melaka in Malaysia
Hotel Orkid | 3 Star Hotel - Melaka Hotel
Yee Sang at Orkid Hotel | My World of Tourism - asmaliana.com
Malaysia, Singapore & Brunei. Ediz. Inglese - Google Books Result
Paragon Spa,Tel:06-281 1281,Orkid Hotel, 2nd Floor, Jalan ...
Panorama Melaka the new tourist transportation mode.
Villa Sentosa in Melaka – Hotel deals near Villa ... - HotelTravel.com
MELAKA - Jabatan Penerangan Malaysia
Hotels near Melaka City Center | Easytobook.com

Popular Topics